top of page

Fra småpigernes Don Juan til drengenes talerør


Tallene taler for sig selv. Justin Bieber er blevet populær igen – men denne gang også blandt drengene.

Analyse & portræt

Da den kun femtenårige elfenbens-Adonis Justin Bieber i 2009 tilrev sig alverdens spotlys med sit debutalbum ’My World’, var målgruppen meget klar. Tusindvis af piger i de tidlige teenageår strømmede til hans koncerter for at høre autotunede teen-pop hits som ’Love me’ og ’Baby’ samt se hans produktfyldte hårfrisure.

Faldende popularitet og comeback

Popstjernens popularitet faldt dog proportionelt med, at hans stemme gik i overgang. Pludselig var den uskyldige dukkedreng en vaskeægte ”bad-boy”, der ikke veg bort fra at opføre sig uanstændigt på tv eller tage stoffer. Kun de mest standhaftige ”Beliebers” var tilbage, indtil Justin Bieber i november 2015 smadrede hitlisterne med sit fjerde album ’Purpose’. De gamle fans vendte tilbage – og nye kom til. Med en mere laid-back genrestil og en helt ny slags dybe sangtekster, har Justin Bieber trodset generationskløften og appellerer nu også til et ældre publikum. Med kæmpehittet ’What do you mean?’ markerer han sig endda som værende drengenes/mændenes talerør, idet det at være usikker på, hvad kvinder vil have, nok er noget mange mænd kan relatere til.

Adonis-drengens fremtid?

Meget tyder på, at Justin Bieber ikke er en figur, der er så let at slippe af med. Når man i en sådan fart går fra hadet til elsket, tyder noget på, at medierne ikke slipper en så let. Med dette mere ærlige image har Justin Bieber vist sig at række bredt ud til en aldersgruppe med høj spændevidde – og til begge køn. Om dette image holder, ved vi ikke, men én ting er sikker: Der vil blive spillet Bieber-EDM til mangt en fremtidig privatfest, og Dagens Tekst skal nok være opmærksomme, næste gang Justin Bieber udgiver et nyt album.

bottom of page